Stor STILL-satsing på Østlandet: Ansetter tre nye selgere

AT_nyhet_trenyeselgere2

STILL Norge AS ruster opp salgsavdelingen med tre nye selgere på Østlandet.

Cato, Mathis og Geirr blir spydspissene i STILL sin satsing på Østlandet. I ryggen har de dyktige serviceteknikere og markedets mest kostnadseffektive internlogistikkløsninger.

Cato Larsen
Larsen har erfaring fra de fleste ledd i logistikkbransjen. Han startet som truckfører i ungdommen og har siden jobbet seg videre til ansvarsområder innen fortolling og logistikk i både Bama Trading, Posten og Nor-Cargo Thermo AS. Dessuten har han ni års erfaring som nybilselger.

Langsiktig tankegang
Larsen er en relasjonsbygger av natur og legger vekt på langsiktig oppfølging av sitt kundenettverk. «Det viktigste er jo kontakten med kundene og det å skape tillit over tid. Man må både være og vise at man er interessert i kundens problemstillinger», forklarer Larsen.

STILL-innovasjon
STILL-truckenes høye kvalitet var viktig da Larsen bestemte seg for å ta jobben i STILL Norge AS. «STILL er langt fremme med tanke på teknologi og innovasjon. Det er lagt betydelige ressurser inn i at ny teknologi skal nå STILL-kundene før resten av markedet. Det liker jeg. Når dette målrettede arbeidet med innovasjon blir kombinert med solid, tysk kvalitet – da blir det gøy å være STILL-selger.»

STILL først
«Mitt langsiktige mål er at alle som vurderer kjøp av truck på Østlandet i tiden fremover skal tenke på STILL først. Jeg gleder meg til å snakke med alle som jobber på lager eller med logistikk i mitt område», avslutter Larsen.

Geirr Franang
Geirr Franang har jobbet lenge med truckbransjen, både med salg av gaffeltrucker og utstyr. «Jeg har jobbet med truckbatteri og elektronikk til industrien i en årrekke, i tillegg til ettermarked og service. Dette er erfaringer jeg tar med meg inn i STILL Norge AS», forklarer Franang.

Kjenner distriktet sitt
Franang er svært entusiastisk når det gjelder distriktet han skal jobbe i. «Akershus Sør og Østfold er et distrikt jeg kjenner godt og vet er fullt av spennende bedrifter. Jeg ser frem til å skape langvarige relasjoner med menneskene i området», sier Franang.

Mathis Vaalanes
Mathis Vaalanes ser også spesielt frem til på komme seg ut i distriktet sitt, Telemark, Vestfold og Oslo. «Jeg trives med salgsjobben siden den lar meg reise rundt for å observere, kommunisere og lære. Målet mitt er å forstå markedet best mulig, slik at jeg kan finne måter å gjøre dagen enklere for kundene», sier Vaalanes.
Nytenkede STILL

Vaalanes har elektrofaglig bakgrunn og har jobbet med salg i 15 år. «Det er spennende å jobbe med STILL, et konsern som er nytenkende og nyskapende, og jeg ser frem til å jobbe med kollegene mine her i STILL Norge AS.»

STILL Norge AS har konkrete planer om vekst i tiden fremover og Østlandet vil nå bli et enda viktigere område når det jobbes for å oppnå dette målet.

Kontakt:

MathisVaalanesMathis Vaalanes
Salgskonsulent Telemark / Vestfold / Oslo
mathis@truck.no
Mob: + 47 941 46 706


 

AT_ansatt_GeirrGeirr Franang
Salgskonsulent Akershus Sør / Østfold
geirr@truck.no
Mob: + 47 480 28 275


 

AT_Cato_RGB-72dpiCato Larsen
Salgskonsulent Hedmark / Oppland / Buskerud / Akershus nord
cato@truck.no
Mob: +47 918 36 844