STILL RX 60 (4,0 – 5,0 tonn)

Tar de tunge løftene
STILL RX 60 (4,0 – 5,0 tonn)

RX 60 er en hardtarbeidende truck som med sin høye løftekapasitet og energieffektivitet har blitt et foretrukket valg på lagre i Norge. Motorene er vedlikeholdsfrie siden de er innkapslet og skjermet fra vann, sand og salt fra harde miljøer. RX 60 er det endelige beviset på STILLs kompromissløse fokus på høy kvalitet og lavt energiforbruk.

Hovedpunkter STILL RX 60 (3,5 – 5,0 tonn):

 • 80 volts AC-motor med forhjulsdrift
 • Lave livslengdekostander
 • Lavt energiforbruk
 • Energispareprogram
 • Fem kjøreprogram
 • Uovertruffen kjørestabilitet
 • Batteribytting fra siden
 • Høy løftekapasitet (3,5 – 5,0 tonn)
Modell Maks løftekap. kg Maks løfteh. mm Kjørehast. km/t Batterispenning (V)
RX 60-40 4,000 7,180 19 80
RX 60-45 4,500 7,180 19 80
RX 60-50 4,999 7,180 19 80

Last ned PDF med mer informasjon om RX60

RX 60 er utstyrt med to energibesparende og støysvake motorer. Trucken har ekstremt gode kjøreegenskaper og kraftig fremdrift, også på jevnt underlag og på ramper med bratt stigning. En booster-funksjon gjør at trucken utmerker seg med konstant ytelse fra stillestående til maksimal hastighet. Den høye virkningsgraden fører til at begge vekselstrøm-motorene bruker lite energi. Dette fører til lang driftstid på batteriet.Motorene er fullstendig innkapslet og dermed vedlikeholdsfrie. Vann, sand, salt og andre uvedkommende partikler kommer aldri inn i motorrommet. I tillegg sørger den elektriske driftsbremsen for at opptil 15% av energien føres tilbake til batteriet, noe som gir ca. 1,5 times ekstra kjøretid. Mellomlading og batteribytte blir dermed ofte overflødig.

Mast
NiHo, Triples og teleskop-master er tilgjengelige etter behov:

 • Teleskop: En 2-delt mast med fullt utsyn gjennom masten. Kan anvendes til de fleste oppgaver.
 • NiHo: Komplementerer den 2-delte teleskopmasten med et stort friløft, som er egnet til stabling i rom med lav takhøyde, lastebiler og i containere. Velegnet til å utnytte plassen under taket optimalt.
 • Triplex: En 3-delt mast med et stort friløft, som er velegnet til kjøring gjennom lave porter, og der det samtidig er behov for store løftehøyder.

Hydraulisk system

Vekselstrømsmotoren er turtallsregulert og elektronisk styrt. Den leverer olje til løftefunksionen samt servostyring med behovsregulert kontrollsystem, som sikrer lengre innsats pr. batteriladning. Den fintfølende hydraulikbetjeningen øker sikkerheten gjennom millimeter-nøyaktige løft. Selve hydraulikksystemet arbeider også med et redusert energiforbruk:

 • Hydraulikkpumpen er sikret en høy virkningsgrad ved lave turtall (f.eks. ved aktivering av rattet). I tillegg er det utviklet en støydempet tannhjulspumpe til RX 60.
 • Spesielle trykkventiler sikrer, at oljetrykket alltid opprettholdes ved tilt- og løftefunksioner. Prioritetsventilen er direkte forbundet til pumpen, – dermed utelukkes oljeslanger, – og således unngås muligheten for lekkasje. Det samme gjelder for trykkbegrensningsventilen til hydraulikktilbehør, som sitter montert i ventilblokken.

Elektrisk system
Det elektriske anlegget på RX 60 arbeider digitalt og fordeler den dobble informasjonen via et CAN-Bus system. Slik mister ikke trucken sin kjørefunksjon, selv om det ene system skulle falle ut. Dette minsker risikoen for driftstans. Den robuste elektronikken med to prosessorer som gjensidig overvåker hverandre sørger for størst mulig sikkerhet. Systemet er klart for at et større antall komponenter lett kan tilkobles.

Produktvideo:

 • Løftekapasitet4999 kg.