STILL RX 70 Hybrid

Smart – lønnsom – robust
STILL RX 70 Hybrid

RX 70 Hybrid var den første serieproduserte motvektstrucken i verden. Trucken gjenvinner blant annet elektrisk energi fra bremsing og bruker energien til fremdrift. Du kan spare så mye som 15% drivstoff sammenlignet med den allerede svært lønnsomme RX 70-35.

Hovedpunkter STILL RX 70 Hybrid:

  • Slitasjefri bremsing ved å slippe gasspedalen
  • Lavt drivstofforbruk
  • Ergonomisk førerplass
  • Vannavkjølt DEUTZ-motor
  • 5 kjøreprogrammer
  • Max. løftekapasitet: 2 000 kg
  • Max. løftehøyde: 8,6 meter

Se video

Hybridteknologien kombinert med den intelligente kraftoverføringen garanterer deg et ekstremt lavt forbruk av drivstoff. RX 70 har altså usedvanlige fordeler som utgjør en kostgevinst for enhver virksomhet.

Ettersom den er basert på sin diesel-bror med samme navn, er det meste av teknologi og teknikk grundig testet og velkjent. Men selv om dieseltanken er som vanlig på STILL, har RX 70 også et element bak i trucken som lades opp ved bremsing. Energien som lagres her brukes til å bistå dieselmotoren i å drive trucken fremover. Dieselmotoren generer også strøm til den elektriske motoren gjennom en generator, og bruker kun 1,9 liter drivstoff i timen.

En vanlig dieseltruck fra STILL bruker ca. 2,5 liter drivstoff i timen noe som er veldig lavt i forhold til mange konkurrenter som ligger på ca. 3,5 -5,0 liter drivstoff i timen.

Mange har fått øynene opp for denne miljøvennlige og økonomiske maskinen, og den har allerede fått en fagpris som bekrefter posisjonen. Det engelsk Truck-forbundet (FLTA) ga STILL «Miljø-prisen» for RX 70 under ett av sine årlige arrangementer.

Denne trucken er viktig på mange måter. Ved å holde drivstoff-forbruket nede sparer den både lommeboken og miljøet for unødige belastninger.

I tillegg er det ikke bare utemiljøet den skåner for forurensning, også innemiljøet på lagrene kan spares for mye av de avgassene som en ren dieseldrevet truck skaper. RX 70 er også et godt eksempel på at bransjen tar sin del av ansvaret for en bærekraftig verden.

Modell Maks løftekap. kg Maks løfteh. mm Kjørehast. km/t
RX 70-30 Hybrid 3,000 7630 21
RX 70-35 Hybrid 3,500 7330 21

 

STILL RX70 Hybrid

  • Løftekapasitet3500 kg.